Het ‘Katana’ zwaard is een zwaard van Japanse herkomst. Het woord katana is Japans voor zwaard en het woord zwaard betekent letterlijk ‘mes’. In de westerse wereld wordt katana vaak als benaming voor alle soorten Japanse zwaarden gebruikt, maar eigenlijk is katana specifiek het zwaard dat door de samurai werd gedragen. De ‘katana’ was niet alleen een wapen, maar ook een statussymbool voor de samurai. De katana was het zwaard dat de samurai gebruikte tijdens gevechten en werd dan ook veel beter onderhouden dan andere wapens. Het katana zwaard was dan ook een belangrijk onderdeel van de samurai-uitrusting en werd met veel respect behandeld.

Waar koop je een katana zwaard?

In principe kun je een katana zwaard op verschillende plekken kopen. De meest gebruikelijke plek waar je dergelijke zwaarden koopt, is natuurlijk bij een samurai shop. Toch kun je ook online verschillende websites vinden waar je deze zwaarden kunt kopen. Echter is het wel belangrijker er zeker van te zijn dat je ook een kwalitatief hoogwaardig zwaard koopt. Nu is dat uiteraard online een stuk lastiger beoordelen, dan wanneer je er één in een fysieke winkel aanschaf. Mits je kiest voor een gerenommeerde shop. Je kunt ze dus prima online kopen, als je maar wel weet waar je op moet letten.

 

katana vrouw

Waar let je op tijdens de aanschaf?

Ben jij voornemens een katana zwaard aan te schaffen? Dan zijn er een aantal belangrijke zaken waarop je moet letten. Je wilt natuurlijk wel een hoogwaardig product en niet achteraf het idee hebben dat je een zwaard hebt gekocht die niet voldoet aan de eisen. Belangrijk is dus dat het zwaard allereerst is gemaakt van een hoogwaardige kwaliteit staal. Dit dient dusdanig hard te zijn, dat het niet beschadigd op het moment dat je ermee aan de slag gaat. Het moet dus niet alleen van hard staal zijn gemaakt, maar ook slijtvast zijn. Ook is de scherpte van het blad belangrijk om mee te nemen in je overweging. Op het moment dat het blad namelijk niet scherp genoeg is, loop je het risico dat het katana zwaard breekt.

vrouw met katanas

De kosten van een Katana zwaard

De kosten van een katana zwaard zijn afhankelijk van een aantal factoren. Zoals je ook hierboven hebt kunnen lezen, zijn er verschillende soorten verkrijgbaar. Afhankelijk van het materiaal waarvan het zwaard is gemaakt, kan er worden bepaald welk prijskaartje eraan wordt gehangen. Zo zijn er zwaarden van enkele tientallen en ook honderden euro’s, maar zijn ze er ook van duizenden euro’s per stuk. Afhankelijk dus van het materiaal, de vorm en ook de lengte van het zwaard.