Voor veel mensen is het belangrijk hun werk rustgevend is. Dit kan zo zijn door een eerdere baan die veel stress gaf. Misschien hebben ze een burn-out gehad. Andere zullen al een druk leven hebben waardoor ze tijdens hun werk rust willen. Er zijn veel reden om rust op te zoeken en dat is volkomen normaal. Er zijn een hoop vacatures in Den-Haag en andere steden waar leuke en passende baantjes tussen zitten. Maar wat is nou echt rustgevend werk?

Anders voor iedereen

Wat rust biedt en betekent is voor iedereen anders. Wanneer je aan iemand vraagt wat is een rustgevend baantje zullen ze vertellen over een baan waar je in de natuur werkt. Met weinig mensen. Een baan dat bijna als mediteren ervaren kan worden. De andere zal zeggen dat een baantje vanuit huis is. Waar je je eigen uren kan bepalen en lekker naar de wc kan gaan wanneer je wilt. Voor hen zit de rust in de vrijheid die ze in hun eigen huis hebben. Voor andere is het huis juist onrustig. Door bijvoorbeeld kinderen die veel aandacht vragen. Wanneer je op zoek bent naar een rustgevend baantje is het belangrijk dat je weet wat voor rust voor jou betekend. Wanneer ervaar je echt rust? Is het wanneer je achter je keukentafel zit of is het juist wanneer je in de buitenlucht te werk kan gaan.

Beter voor de gezondheid

Zoals eerder genoemd, kan een van de reden om een rustgevend baantje te willen zijn dat je een burn-out hebt gehad. Een rustgevend baantje zorgt niet alleen voor rust op de werkvloer maar ook voor rust in de lichaam, het hoofd en het hart van de werkende. Deze rust zal ook mee naar huis genomen worden. Het is belangrijk voor mensen om rust te ervaren en stress te kunnen verminderen. Zo zorgt het voor betere stemmingen maar verlaagt het ook de bloeddruk. Zo kan het ook effect hebben op bijvoorbeeld hoofdpijn of wellicht een angststoornis. Het verminderen van bepaalde symptomen beginnen bij het ervaren en behouden van rust.