Door sterke gevoelens van stress voelen we ons overweldigd. Het is een verwoestend, zinkend gevoel niet te weten wat te doen of zelfs hoe het te doen en wanneer die verbijstering opduikt en zich installeert, treedt de angst in, hoewel velen het niet als zodanig herkennen.

JE EMOTIONELE TOESTAND HERKENNEN

Maar als je angst toelaat, zeg je in feite: "Ik heb geen vertrouwen in mijn mogelijkheden"; "Ik weet niet meer wie ik ben", en het schadelijkste van alles: "Ik voel me machteloos". Deze negatieve emoties zijn schadelijk voor je psyche. Het is daarom belangrijk dat je je emotionele wanorde herkent en erkent.

Alleen dan kunt u er iets aan doen.

Zonder transformatie vanuit de emotionele diepten van je wezen, ben je niet doordringbaar voor essentiële aanwezigheid. Als transformatie waarlijk spiritueel wil worden, dan is het rijk van de emotie wat je te wachten staat. – Natasha Dern

2 EENVOUDIGE EN DOELTREFFENDE METHODEN

Twee manieren om helderheid van gedachte en doel te krijgen en bewustzijn te ontwikkelen waardoor uw luidruchtige gedachten tot zwijgen worden gebracht, zijn meditatie en leren op de juiste manier adem te halen. Deze 2 eenvoudige en doeltreffende methodes vragen niet meer dan 5 tot 20 minuten van uw tijd op regelmatige tijdstippen gedurende de dag.

Wanneer uw geest helder is, kunt u snel, zonder emoties en met een doel nadenken over de uitdagingen waarvoor u staat en u concentreren op het vinden en toepassen van haalbare oplossingen in uw voordeel.

1. MEDITEER GEDURENDE 20 MINUTEN

In plaats van elke dag uit bed te springen als je wakker wordt, tenzij het is om je blaas of je darmen te legen (wat overigens een heel goede zaak is), blijf je beter in bed. Deze rustige tijd stelt u in staat uzelf te centreren en een solide basis te leggen van waaruit u overdag kunt functioneren. Zeg niet: "Ik heb geen tijd", want die heb je wel. De waarheid is dat je elke dag opnieuw geboren wordt en een nieuwe kijk op het leven krijgt.

Grijp die kans!

Zet uw wekker om u 20 minuten voor uw normale tijd wakker te maken. Ga comfortabel in bed zitten of liggen en maak opnieuw contact met uw lichaam. Geniet van het voelen van de vitaliteit van top tot teen.

Ed en Deb Shapiro stellen een prachtige mantra voor "Moge het goed met me gaan, Moge ik vervuld zijn van liefdevolle vriendelijkheid. Mogen alle wezens gezond zijn, Mogen alle wezens vervuld zijn met liefdevolle vriendelijkheid." Herhaal dit mentaal tot het alarm weer afgaat en ga dan verder met je normale routine.

2. ADEM JE EEN WEG NAAR EEN BETERE GEZONDHEID EN VITALITEIT

Wist je dat wanneer je 3 minuten diep in je maag ademt, je het stressmakende zuur in je lichaam vermindert en zo je gezondheid verbetert? Dat zegt Dr Di Censo van Beyond Medicine.

Ik kan bevestigen dat je je na 3 tot 10 minuten ademhaling lichter, mentaal helderder en uitgerust voelt.

Wanneer je je gestrest voelt of de druk voelt oplopen, neem dan 3, 5 of 10 minuten de tijd om langzaam en diep in te ademen door je neus. De lucht in je longen zal uitzetten en je borstkas optillen en je buik opblazen. Houd het een tel of twee in en adem dan langzaam uit door je mond in een continue stroom totdat je buik aanvoelt alsof hij je rug raakt.

Er zal zich geleidelijk een ritme ontwikkelen als u doorgaat met bewust ademhalen. Dit ademwerk kan in het begin moeilijk aanvoelen, maar laat het u niet afschrikken. Het is gewoon dat de meesten van ons oppervlakkig ademen in onze borstholte en zelden onze longen uitzetten. Begin vandaag.

U zult verbluffende resultaten boeken door uw lichaam en vooral uw hersenen van zuurstof te voorzien – die vitaliteit is verslavend.

GROTER BEWUSTZIJN

Verhoogd bewustzijn is het natuurlijke resultaat van ademwerk en meditatie. Wanneer je de twee combineert brengt het je naar een ander niveau van bewustzijn.

Je focust niet langer op je vermeende beperkingen. Elke keer dat je mediteert en diep blijft ademen om stress te verminderen, krijg je helderheid van denken en doel en ontwikkel je bewustzijn. Je maakt weer contact met je Bron – je meest betrouwbare, onvermoeibare en onbeperkte steun.

Het opnemen van deze twee praktijken in je dagelijks leven betekent dat je besloten hebt om te leven. Gefeliciteerd!

 

Geinteresseerd in Breathwork in Amsterdam? Bekijk dan deze pagina eens: https://empowerwithjk.com/